Top ingrediente de evitat din produsele de îngrijire a bebelușilor

Top ingrediente de evitat din produsele de îngrijire a bebelușilor

vineri, 12 octombrie 2018 01:10:54 Europe/Bucharest

Adorăm copiii și ne dorim să-i știm în siguranță în orice moment al vieții lor, fie că discutăm de siguranța lor fizică, emoțională și educațională.

Despre produsele de îngrijire pentru copii și bebeluși am mai vorbit în câteva articole, iar faptul că pielea celor mici este extrem de delicată și ușor iritabilă este binecunoscut de toată lumea.

Mămicile sunt cele care conștientizează încă din perioada sarcinii cât de important este să evite adaosul de chimicale atât din alimentație, cât și din îngrijire. Dacă am citi etichetele produselor create pentru bebeluși și am înțelege care este efectul lor pe termen lung, sunt sigură că nu am mai trata cu atâta ușurință acest subiect.

Fiind înconjurată de multe mămici, am fost interesată depre modul în care gândesc când vine vorba despre îngrijirea pielii bebelușilor lor. În vreme ce o parte dintre ele au ințeles că pot evita ca  pielea îngerașilor lor să  ia contact cu substanțele atât de dăunătoare , altele consideră că mediul înconjurător este oricum destul de poluant, fără a putea îmbunătăți  foarte mult acest aspect, ca atare faptul ca-și spală copiii cu produse pline de alergeni si aditivi, nu este atât de catastrofal. Însă viața noastră și a copiilor noștri nu este compusă dintr-un singur factor daunător, ci discutăm de un cumul de factori: mâncarea, aerul respirat și inspirat, mediul poluant, ceea ce punem pe piele, hainele pe care le folosim zi de zi și care nu mai sunt atât de naturale, stresul care poate fi prezent chiar și în cazul copiilor, toate acestea amplificând /înrăutățind calitatea vieții încă de la 1 zi de viață.

Mai jos este o listă principală cu o parte din ingredientele interzise care nu ar trebui să fie pe lista niciunui produs de îngrijire pentru adulți, cu atât mai mult pentru copii:

Parabenii

au avut o poveste destul de proastă în ultima vreme. Sunt o familie de produse chimice utilizate ca și conservanți în multe produse de toaletă menite să ucidă orice fel de mucegai sau bacterie din produs, înainte de a avea șansa să se răspândească și să deterioreze produsul. În timp ce sunt foarte buni la eliminarea bacteriilor, ele sunt, de asemenea, un iritant comun pentru piele. Mai îngrijorător, unii cercetători au legat parabenii de dezvoltarea tumorilor, în special în ceea ce privește cancerul de sân.

Parfum

este un lichid parfumat care conține uleiuri parfumate ce aduce un  miros plăcut produselor de îngrijire. Este primul obicei pe care îl avem atunci când alegem un gel de duș, șampon, loțiune pentru corp, etc: să mirosim la raft produsele, dorindu-ne ca pielea noastră să miroasă la fel de bine. Doar că aplicarea îndelungată a parfumurilor duce la dezechilibre ale pielii.

PEG

(Polietilenglicol) este un amestec de compuși pe bază de petrol, care sunt adesea utilizați în produsele de îngrijire personală ca emolienți (pentru a ajuta la înmuierea și hidratarea pielii) și emulsificatori (care contribuie la amestecarea adecvată a ingredientelor pe bază de apă și ulei). Unii oameni nu le plac pentru că s-a dovedit că au un efect de intensificare a penetrării, ceea ce înseamnă că este mai ușor pentru pielea dumneavoastră să absoarbă alte ingrediente care nu sunt atât de plăcute. Prin modificarea tensiunii superficiale a pielii, PEG-urile ar putea afecta, de asemenea, echilibrul natural de umiditate și, la rândul său, usucă pielea. Și apoi există asocierea cu 1, 4-dioxan, care este un cancerigen cunoscut, legat de toxicitatea organelor. Deși multe PEG-uri s-au dovedit a fi sigure pentru a fi utilizate în doze mici, este mai bine să fie evitate.

Siliconii

sunt adesea folosiți  în șampoane și balsamuri pentru a  da părului un strat strălucitor, dar atunci când este utilizat frecvent, acesta poate începe să se acumuleze în păr, împiedicând uleiul și umezeala să pătrundă în fire și, la rândul său, să-l usuce.

 

Sulfați

sunt folosiți în  șampoane și produse de baie ca surfactanți pentru a  amesteca  apa cu uleiul și murdăria și ne ajută să ne curățăm pielea și părul. Sunt, de asemenea, cunoscuți pentru crearea de spumă și bule. Cu toate acestea, mulți sulfați au fost, de asemenea, legați de potențialul de iritare și îngrijorările legate de sănătate. Cele mai infamătoare dintre acestea sunt SLS (Lauryl Sulfat de sodiu) și ALS (Lauryl Sulfat de Amoniu) pentru care există dovezi puternice care le leagă de iritarea pielii, a ochilor și a scalpului și potențiale efecte nocive pe termen lung asupra sănătății.

Pentru că voi ne-ați cerut, OrgaBeauty își mărește gama de produse pentru copii și bebeluși, selectând cele mai sigure formule  și etichete. Rămâi alături de noi pentru a descoperi un brand minunat, fabricat în UK, care evită sa folosească exact ingredientele enumerate mai sus. Și unde mai pui că fructele fac și ele parte din acest joc al băiței?!

Bine ai venit!
Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile Orgabeauty. In plus, primesti 10% la prima comanda plasata si esantioane din produsele noastre. Iar la cumparaturi de peste 199 lei, transportul este gratuit.